開心Share所有 內容 - 共有 153 項相關內容
解決踩車缺水問題 Fontus 幫你邊踩車邊抽飲用水!

踩踩下單車口渴,但係發現自己樽水已經飲完,周圍又無士多買水的時候,都幾煩。Fontus 就幫你解決飲水呢個問題!

手腳並用!Varibike 用手幫你發力踩單車!

雖說踩單車一定要用手 ( 單手啦至少!),但用手發力幫你上斜或加速,你有無諗過呢?無嘅話,你就要睇睇 Varibike 喇!

單車究竟慳到多少道路空間?
Oct 21, 2014 - 開心Share

其實很多大城市都遇著交通擠塞的問題,而眾所周知,公共交通配合單車通勤是較為實在和有效的解決方法...

出力效率升 10%!無座位的 Flying Rider

為了提升踩踏效率,有人會換上 Lock 踏、甚至改用橢圓形的大餅,不過...

真正打機踩單車!Zwift 網上連線玩單車公路賽!

無時間出車又想踩單車?或者懶得抬單車出街,咁點算好?呢隻 Game 應該幫到你止止踩車癮!

另類畫畫方法 用單車車胎紋畫畫!
Sep 23, 2014 - 開心Share

畫畫工具有好多種,原子筆鉛筆毛筆...... 但是有一樣你未必會諗得到,就是用單車的車胎紋來畫畫!

《八月十五曬月光》中秋踩車活動花絮

中秋節剛過,大家於當晚又有怎樣過呢?而我們 15km 便舉行了首波單車團《八月十五曬月光》活動,與參加的朋友一同從油塘出發,踩到啟德跑道公園。當...

依家去踩單車定去打仗先?Motoped 超級兩用山地單車

香港鍾意打 Wargame 的人有好多,但好似呢部 Motoped Survival Bike 超級山地單車咁,唔知會唔會有朋友買嚟去打 Wargame 呢?

單車人的理想國度:帶你看阿姆斯特丹單車文化

在距離我們 9290 公里的荷蘭,就一早認知無止境興建道路而帶來更多車輛在馬路上行駛不是辦法,當地政府幾十年來...

單車題材電影《破風》香港取景拍攝
Aug 24, 2014 - 開心Share

繼早前提及一套以單車作為題材拍攝的電視劇,現在介紹另一套以單車為題材的電影。雖然仍未上映,但是取景自將軍澳單車館,想必大家都會支持香港單車運動吧!

1   ...   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   ...   16