硬件快遞所有 內容 - 共有 109 項相關內容
一拉即著 Funnell 風褸背囊一體破風抗雨
Nov 02, 2014 - 硬件快遞

出車最煩就係遇上落雨!當你踩緊單車時,擔遮又唔得,又不想被雨淋濕,咁可以點做呢?Funnell 或者幫到你!

單車座墊都玩 Air?可充氣的 Reprieve

運動鞋用上 Air 氣墊減少衝擊從而提高舒適度相信大家一早已知,估不到這想法最近就引入至單車座墊...

手腳並用!Varibike 用手幫你發力踩單車!

雖說踩單車一定要用手 ( 單手啦至少!),但用手發力幫你上斜或加速,你有無諗過呢?無嘅話,你就要睇睇 Varibike 喇!

出力效率升 10%!無座位的 Flying Rider

為了提升踩踏效率,有人會換上 Lock 踏、甚至改用橢圓形的大餅,不過...

真正打機踩單車!Zwift 網上連線玩單車公路賽!

無時間出車又想踩單車?或者懶得抬單車出街,咁點算好?呢隻 Game 應該幫到你止止踩車癮!

依家去踩單車定去打仗先?Motoped 超級兩用山地單車

香港鍾意打 Wargame 的人有好多,但好似呢部 Motoped Survival Bike 超級山地單車咁,唔知會唔會有朋友買嚟去打 Wargame 呢?

DIY 單車專用燈籠

即使到了中秋節,相信大家都不希望帶著很多的東西出車,那就要善用我們的器材,用最少的資源發揮最大的效果了。以下筆者便「方太」上身...

世上有沒有偷不到的單車?YERKA Porject 答到你!

當世界各地的車友們想盡辦法,令自己單車不會被偷之際,YERKA Project 就輕鬆解決了這個問題!點解決?

Polaroid Cube 玩味單車 Action Cam
Aug 20, 2014 - 硬件快遞

越來越多運動都會用上 Action Cam,單車又怎會例外呢!若果嫌 GoPro 太貴、「山狗」太大陸、Shimano 那款...

馬路踩車防追尾:Backtracker 單車雷達預警系統

雖說馬路上的單車意外很多時單車跟車輛雙方都有責任,不過事實是單車始終車身較細,加上是「人包車」,出事的話當然是踩車較為蝕底。為減少馬路上的...

1   ...   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11